SATELLITE



 KKK  |  Otsi  |  Liikmete nimekiri  |  Kasutajagrupid  |  Registreeri 
Profiil  |  Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse  |  Logi sisse


Plektrum Festival 2011 - 08.09-18.09.2011

 
Uus teema   Vasta teemale    SATELLITE -> Üritused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
biit.me



Liitunud: 4 Mai 2009
Postitusi: 38

PostitusPostitatud: 23. august, 2011 9:24    Teema: Plektrum Festival 2011 - 08.09-18.09.2011 Vasta viitega



Aastal 2011 toimub järjekorras üheksas Plektrum festival, seda 8. - 18. septembril Tallinna erinevates paikades. Sel aastal on festivali kandvaks teemaks "Elu?". Eluteemaline on ka 2011 aasta festivali programm, mida jagub kümneks päevaks.

Plektrum festival on igal aastal Tallinnas toimuv festival, eesmärgiga esitleda ja mõtestada inimese, tehnoloogia ja kaasaegse kultuuri kokkupuutepunkte. Plektrum pakub uusi mõtteviise ja uusi kultuurikogemusi. Plektrum festival on tänaseks kasvanud 10-päevaliseks kultuurinähtuseks Eestis, mis pakub huvitavat ja mitmekülgset programmi igale festivali külastajale nii Eestist kui ka väljaspoolt, tuues 2011 aasta Tallinnna hulgaliselt näitusi, loenguid, kontserte, meistriklasse ja head muusikat.

Plektrum festival on ka üks suursündmusi 2011. aastal ja Tallinna Kultuuripealinn 2011 põhiprogrammis.

2011. aasta on otsekui murdepunkt Eesti kultuuriloos - avaneme nii Kultuuripealinna aasta, kui ühisraha tulekuga Euroopale. Seetõttu ongi ehk paslik vaadata, mida tähendab Elu aastal 2011. meie, Euroopa ja maailma kultuuriruumis ning milline võiks olla see kultuuriline, tehnoloogiline ja miks mitte keskkondlikku tulevik kuhu me soovime edasi liikuda. Laiemalt on Elu küsimused muutunud kriitiliseks kogu maailmas. Nii kultuuri, kui teaduse huviorbiiti on tõusnud arvuti- ja informatsioonieetika, bioeetika, kuid ka religiooni ja propaganda ning poliitilise manipulatsiooni küsimused. Vaidlusteema jaguneb üldjoontes kaheks: teoreetiliseks ja praktiliseks.

2009. aastal alustas Plektrum teemaderingiga, mis kulmineerub Tallinn 2011. Euroopa kultuuripealinna raames toimuval festivalil: esiteks keskenduti virtuaalreaalsuse temaatikale küsides, “Kas sa elad reaalsuses?” ning seejärel tutvustati 2010. aastal Eesti publikule robotit kunsti ja kultuurinähtusena hüüdlasega“Kas sa armastaksid robotit?”. Seevastu 2011. aastal jõuab Plektrum virtuaalelu ja tehisintellekti juurest tagasi elu eksistentsi küsimusteni esitades väljakutse teemaga - “Elu?”


Täpsem info www.plektrumfestival.com

Jälgi meid Facebookis
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    SATELLITE -> Üritused Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.11 © 2001, 2002 phpBB Group