Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Davets
|
|
Tagasi üles |
|
 |
tt101

|
Postitatud: 25. aprill, 2016 22:27 Teema: |
|
|
Seda sama eestikeelset juttu jagasin ma õli tulle lisamiseks ka Elfofoorumis.Seda ma tegin juba mõni aeg tagasi ja klaperjaht käib.Teoorias on kõik huvitav lugeda ja pimeduses kobavad tegelased saavad lõpmatuseni kaasa heietada.
Reaalsus on aga see, et oma kõrv on kuningas, mitte teooria.Selleks tuleb see helisignaal endale helikonservilt ajusse saada.Ja siis mõelda.Selleks on vaja mingeid vahendeid- aparaate.Masinaparki.Ja nende poolt tekkivad erinevused omavad väga suurt osa.Ehk siis rannamakiga ei ole erilist mõtet hakata erinevate plaatide dünaamilist ulatust tunnetama.Masinapargi hinnasilt ei ole ka lõpliku garantii andja, aga kusagilt alates on see mingit ootust väärt.
Olulist rolli mängib produtsendi kätetöö- kuidas, mida ja kus helipildis on midagi toonitatud.
Seega- võtkem rahulikult. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Indrek

|
|
Tagasi üles |
|
 |
tt101

|
Postitatud: 26. aprill, 2016 16:42 Teema: |
|
|
Kuna asi hakkas mulle huvi pakkuma, siis tegin loomkatseid.Võtsin materjaliks Violatori.Sellest on mul olemas 1990 aasta CD ja 2006 aasta CD+SACD.
Vahe on väga suur.
Kuulasin kõiki versioone.Parimaks katseloomaks oli minu arvates lugu Clean.
90a plaadil on lava väga sügav ja lai - avar.St laulja on väga kaugel, samas ettepoole toodud asjad, on samas kohas, kui hilisemas plaadi verioonis.
Nii sacd, kui ka cd aastast 2006 puhul tuleb kõik lähemale.Lava sügavus on palju väiksem.Mis tähendab seda, et asja on kompressitud ja db taset tõstetud.Mul ei ole millegiga detsibelle mõõta, aga vol nupp ühes asendis mängib 2006 aasta plaat valjemini.
Kui super audios maha mängida, siis lugu Clean on super audios parem, kui samale plaadile kirjutatud cd versioon.Aga samas oli minu arvates Halo cd-s parem, kui sacdis.
EDIT.Indreku jutu jätkuks.KÕIGE olulisem selle kogu teooria juures on ikkagi see, et masinapark peab olema suuteline üht või teist kvaliteetselt mängima.Ehk siis teooria, mida me ei kuule või ei kuula, ei maksa mitte midagi.
Ma sain aru, et 1990 aasta plaat on hea, aga mu masinapark ei suuda seda korralikult välja mängida. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Davets
|
Postitatud: 26. aprill, 2016 22:36 Teema: |
|
|
Ei oma kallist helivärki, aga vahe on täiesti selgelt kuulatav praeguste cd-de ja vinüülide vahel. Eriti viimase 10 aasta Depeche Mode-i loomingut kuulates.
Eks see vahe tulebki välja pigem natu parema helitehnika kuulamisel, kui igasuguste nutiseadmete, läpakate ja iföönidega, millega suurem osa inimesi vist kuulab.
Nagu ka artiklis kirjutas siis lai dünaamiline ulatus hetkel viimase 15 aasta jooksul cd-lt ja tänapäeva muusikalt praktiliselt kadunud, jäänud ainult vinüülidele.
Mäletan kunagi ammu oli siin foorumis ka PTA albumi kvaliteedi üle väike diskussioon. _________________ Just wait and see |
|
Tagasi üles |
|
 |
Indrek

|
Postitatud: 29. aprill, 2016 8:57 Teema: |
|
|
mnjah... tuleb välja et spetsialistid on sama teemat 8 aastat tagasi juba põhjalikult käsitlenud..
http://www.edmfk.ee/foorum/viewtopic.php?t=852
Teeme nii et 2024 tuleme tuleme selle teema juurde jälle tagasi  _________________ And if you stay a while | I'll penetrate your soul | I'll bleed into your dreams
You'll want to lose control | I'll weep into your eyes | I'll make your vision sing
I'll open endless skies | And ride your broken wings |
|
Tagasi üles |
|
 |
Davets
|
Postitatud: 29. aprill, 2016 22:28 Teema: |
|
|
No näed sa. Sai kuulatud sangadega rannamakiga ja käras ju küll tol ajal.
Indrek, juba järgmine aasta hakkame arutama uut materjali. Mehed juba stuudios!  _________________ Just wait and see
Viimati muutis seda Davets (30. aprill, 2016 0:57). Kokku muudetud 4 korda |
|
Tagasi üles |
|
 |
Davets
|
Postitatud: 29. aprill, 2016 23:58 Teema: |
|
|
 _________________ Just wait and see |
|
Tagasi üles |
|
 |
Craig

|
Postitatud: 5. Mai, 2016 0:08 Teema: |
|
|
hehh, olen ma alles viitsind kirjutada..
juba unustanudki, et midagi sellist kribatud sai. a lahti ei ütle millestki..
vaatame siis aastal 2024
et kuhu me oleme jõudnud..
ja mis siis asjast arvatakse..
kui 20ne aastaga ka midagi pole muutunud, siis... võiks ju küsida, mis toimub?
või et - miks ei ole midagi toimunud, pigem. _________________ After all there's no after all |
|
Tagasi üles |
|
 |
|